טיפול זוגי
משברים זוגיים - דרך לקשר אמיתי ומחזק
משברים זוגיים הם חלק בלתי נפרד מחיי הנישואין ומקשרים ארוכי טווח. קשיים אלו עלולים לנבוע ממגוון גורמים - החל מפערים בציפיות, דרך אתגרים במיניות, חילוקי דעות בנוגע לגידול ילדים, וקשיי תקשורת וכלה בטראומות אישיות שבאות לידי ביטוי ומשתחזרות במסגרת הזוגית.
טיפול בבעיות זוגיות
אתם ודאי מכירים את התחושה הזו - הבעיות חוזרות על עצמן שוב ושוב, ולמרות הניסיונות הרבים לפתור את הקשיים, נוצרת תחושה של תקיעות, כאשר כל צד מתבצר בעמדתו. נדמה כי הגענו למבוי סתום והדיאלוג הזוגי לא מוביל לתוצאות הרצויות.
משבר ומצוקה מתמשכים בזוגיות עלולים לפגוע בתחושת הרווחה הנפשית ואיכות החיים האישית והמשפחתית. הקשר הזוגי שאמור לשמש מקור תמיכה וכוח, הופך להיות כואב, פוגע ומחליש.
תהליך הטיפול
אני אלווה אתכם בכל שלב של הזוגיות, בכל צומת דרכים שבה תעמדו. כאשר יש ספקות סביב הקשר, או כשנקודת כאב מסוימת חוזרת שוב ושוב, טיפול זוגי אונליין יכול לסייע בהבנת המצב, בזיקוק נקודות הקושי המרכזיות וישמש כעוגן לקבלת החלטות עתידיות נבונות יותר.
מתי פונים לטיפול זוגי?
חיי הנישואין מורכבים מהרבה יותר משותפות ואהבה. שאנו מקיימים קשר קרוב ואינטימי, דפוסים וכאבים עמוקים עולים אל פני השטח. אלו עלולים לפרק את הזוגיות, אך עם ליווי מקצועי וגישה נכונה, הם גם יכולים להוות שער לקשר אמיתי, אוהב ותומך שישפר את איכות חייכם כפרטים או כזוג.
טיפול זוגי אונליין
לא משנה למה הגעתם אליי - יעוץ לפני נישואין, בגידה, בעיות תקשורת, ריבים תכופים, קשיים בתחום הפריון והמיניות, או רצון להיפרד בצורה יפה - טיפול זוגי אונליין יאפשר לכם להבין את החוויות שעברתם כזוג ומשפחה, לרכוש כלים לתקשורת מילולית ורגשית טובה יותר, ולגעת באותן נקודות עומק שקשה להגיע אליהן כשאתם לבדכם.
אני כאן בשבילך
לקביעת פגישה השאר פרטיך ואחזור אליך בהקדם
שאלות נפוצות
באיזה שלב בזוגיות כדאי ללכת לטיפול זוגי?
זוהי שאלה נפוצה שזוגות רבים שואלים את עצמם. אין תשובה אחת וברורה, אך קיימים מספר סימנים/מצבים שבהם ייעוץ או טיפול זוגי עשוי לסייע רבות:
1. כשיש קונפליקטים חוזרים ותקועים - אם הזוג נתקע באותם ויכוחים וחילוקי דעות ללא התקדמות, טיפול זוגי יכול לעזור לנתב את הקונפליקטים לאפיקים בריאים יותר.
2. לאחר אירוע משברי או טראומטי בזוגיות - אובדן, בגידה, מעבר דירה וכו' עלולים לערער את הזוגיות ומצריכים התערבות מקצועית.
3. בשלבי מעבר ומשברי חיים - התמודדות עם אירועים כמו לידת ילדים, התבגרות ילדים, פרישה ועוד עלולה להיות קשה ולדרוש תמיכה.
4. מצבי קיפאון וריחוק רגשי - כאשר יש תחושה של התרחקות מהזוג, קשיי תקשורת וחוסר קירבה טיפול עשוי לעזור להתחבר מחדש.
5. בקשיים כרוניים - בעיות כמו חוסר אינטימיות מינית, פערים בציפיות, חילוקי דעות בגידול ילדים ועוד, טיפול עשוי לסייע להתגבר עליהם.
באופן כללי אם אחד מבני הזוג מעוניין בטיפול ויש לו תחושה שהטיפול יכול לתרום לזוגיות כדאי להיענות גם אם הצד השני חושש מכך. רצוי להגיע לטיפול זוגי עוד לפני שהבעיות גדולות מידיי.כך ניתן להשיג שיפור משמעותי בזוגיות, לפני שנגרמים נזקים משמעותיים לקשר.
מה לעשות אם בן זוגי לא מעוניין בטיפול?
כאשר בן/בת הזוג אינם מעוניינים בטיפול זוגי, זו יכולה להיות סיטואציה מורכבת ומאתגרת.
עצם הפער בתפיסה לגבי המשבר והאפשרות לפתרון יכולים להרחיק בין בני זוג.
אתן כמה טיפים וגישות שיוכלו אולי לעזור:
-
שתפו את בן/בת הזוג בתחושות שלכם- הסבירו להם שאתם חשים שטיפול זוגי יכול לעזור לשפר את הקשר ביניכם ושחשוב לכם שיהיו פתוחים לרעיון. התמקדו בכך שאתם עושים זאת לטובת הזוגיות.
-
הציגו גישה לא מאיימת - הצעו ללכת לפגישת ייעוץ זוגית אחת, ללא התחייבות נוספת, כדי לראות אם בכלל הטיפול מתאים. פעמים רבות החשש מהלא נודע גדול מהמציאות.
-
תפתחו אפשרות לדיון על חששות והתנגדויות - האזינו לחששות בנוגע לטיפול ונסו לענות עליהם. הראו כי אתם מבינים את ההתנגדות והיא לגיטימית.
-
היו פתוחים לחלופות אחרות- אם בן/בת הזוג לא מעוניינים דווקא בטיפול זוגי קלאסי, אפשר לשקול חלופות אחרות כמו סדנאות זוגיות או פתרונו קצרי טווח.