top of page
Forest Road

טיפול בדיכאון

 

אחרי תקופה ארוכה שהכל סוגר עליך, שאין כוחות או יכולת לקום מהמיטה, שהחיים נראים חסרי משמעות, גילית שאתה כנראה מתמודד עם דיכאון. הדבר הראשון שחשוב שתדע הוא שזו לא אשמתך, הדבר השני הוא שיש דרך יציאה גם מזה.
 

דיכאון הוא אחד מהמנגנונים של הנפש להתמודד עם קושי ועם כאב נפשי. לא אתה בחרת בדיכאון, הוא הגיע אליך, ועדיין יש סיכוי גדול שאשמה מלווה אותך. לעזור לעצמך ברגע הזה, לעזור לעצמי לצאת מהדיכאון, לעיתים כרוך בלתת לאחרים לעזור לך.

טיפול בדיכאון אונליין 

גם בלי לצאת מהבית אפשר וכדאי להתחיל טיפול. להתחיל להיות בקשר עם אדם שמבין את מצבך. אדם שיכול להציע נקודות התבוננות חדשות על החוויה הנוכחית, הכואבת והכבדה של הדיכאון. שיכול להציע צעדים קטנים של שינוי. כל שתוכלו יחד לראות גם את התמונה הרחבה יותר של חייך ולמצוא נקודות אור ודרך מוצא.

 

לחזור לחיים אחרי תקופה של דיכאון זה מסע עם תיק כבד על הגב. כל צעד קשה בהתחלה, לפעמים זה מרגיש כאילו צריך ללמוד הכל מהתחלה. 
 

בטיפול נתחיל מהבסיס, מיצירת נקודות משמעות מחודשות בחיים, מחזרה לשגרה ותפקוד. ותוך כדי גם נעשה מקום לכל הרגשות והכאב שהיו איתך לפני הדיכאון בתוכו וגם אחריו. 
 

נלמד מחדש איך לחיות חיים מלאים- שיש בהם כאב אבל גם יופי. קושי וגם תקווה.
 

Forest Trees

אני כאן בשבילך
לקביעת פגישה השאר פרטיך ואחזור אליך בהקדם

תודה, אחזור אליך בהקדם

Image by Inkredo Designer

שאלות נפוצות

מה הגורמים העיקריים לדיכאון? 

קיימים מספר גורמים שנמצאו כתורמים להתפתחות של דיכאון, אף גורם לא עומד בפני עצמו, ובדרך כלל מתלכדים מספר גורמים בחיים של אדם שמתחיל לחוות דיכאון:

 

  1. גורמים פסיכולוגיים - דפוסי חשיבה שליליים, חוסר אונים נרכש, דימוי עצמי נמוך - כל אלה תכונות פסיכולוגיות נרכשות המגבירות את הסיכוי לפתח מצבי דיכאון. (אלה גם התכונות שניתן לעדן ולשנות בטיפול פסיכולוגי בדיכאון)

  2. גורמים סביבתיים/חברתיים - אירועי חיים קשים כמו פרידה, אובדן, אלימות, עוני ודחייה חברתית יכולים להיות התמודדות קשה שאחריה תבוא תקופה של דיכאון. 

  3. גורמים התנהגותיים - חוסר פעילות גופנית, היגיינה שינה לקויה, שימוש בסמים/אלכוהול עלולים להשפיע על המצב הרגשי, במצב של חוסר איזון רגשי האדם פגיע יותר לדיכאון.

  4. גורמים ביולוגיים- חוסר איזון בחומרים כימיים מסוימים במוח כמו סרוטונין, נוראפינפרין ודופמין עלול לגרום להפרעה. בדיכאון קיים גם רכיב תורשתי, כך שיש אנשים שהנטייה לדיכאון הועברה להם ברמה הגנטית.

  5. גורמים נוירולוגיים - שינויים במבנה המוח וחסכים בפעילות של אזורים מסוימים במוח נמצאו כקשורים להופעת דיכאון. 

  6. גורם רפואי - מחלות כרוניות, תרופות מסוימות, תסמונות נוירולוגיות עלולות לגרום לתסמינים דמויי דיכאון.

  7. גיל - דיכאון נפוץ יותר בקרב מבוגרים, בעיקר בגיל השלישי בשל שינויים ביולוגיים וסביבתיים.

 

כאמור, ברוב המקרים קיימת השפעה הדדית בין מספר גורמים ביולוגיים, פסיכולוגים וסביבתיים על כך שאדם מתמודד עם דיכאון. הכרת הגורמים השונים וזיהוי של הגורמים המשמעותיים יוכלו לעזור לכוון את הטיפול המתאים.  
 

מהם הסוגים השונים של הפרעות חרדה?

כמה זמן לוקח טיפול בדיכאון? 

משך הטיפול בדיכאון משתנה מאדם לאדם ונקבע על פי חומרת המצב והתגובה לטיפול. עם זאת, במרבית המקרים נדרשים מספר חודשים של טיפול על מנת להשיג שיפור משמעותי.

 

אם הטיפול כולל תרופות נגד דיכאון, יש לקחת בחשבון ש-4-8 שבועות לפחות נדרשות כדי לראות את ההשפעה המלאה שלהן, מאחר שהן אינן פועלות באופן מיידי. טיפול פסיכולוגי (בשילוב טיפול תרופתי או לחוד) מחייב עבודה על חזרה לתפקוד ולחיים פעילים ומשמעותיים, בצד הבנה של העולם הרגשי שהוביל לדיכאון ופיתוח יכולות וכלים להתמודדות עם הבעיות הרגשיות שקדמו לו. כדי לראות הטבה משמעותית, חייבת להתקיים התקדמות בשני התחומים הללו.

 

לאחר השגת שיפור ראשוני, רבים ממשיכים בטיפול תרופתי או פסיכולוגי בתדירות נמוכה יותר כדי למנוע הישנות התסמינים. משך הטיפול הנדרש יכול להשתנות בהתאם למצבו הספציפי של כל מטופל, למשאבים הנפשיים והחברתיים העומדים לרשותו, המוטיבציה והנכונות ליישם טכניקות טיפוליות בחיי היומיום. חוסר סבלנות, ויתור מוקדם עלולים להכשיל את תהליך ההחלמה.

 

חשוב לזכור כי בדיכאון חמור או עמיד לטיפול, נדרש טיפול ממושך יותר שעשוי להימשך מספר שנים. גישה סבלנית ונחושה היא מפתח להצלחת הטיפול בדיכאון.
 

מה התפקיד של גורמים כמו תרופות, תזונה ופעילות גופנית לטיפול בדיכאון?

תרופות נוגדות דיכאון כמו SSRI ו-SNRI נפוצות מאוד בטיפול. הן עוזרות לייצב רמות של נוירוטרנסמיטורים במוח האחראים על מצב רוח. לתרופות יש גם חסרונות כמו תופעות לוואי אפשריות.

שינויים בתזונה לכיוון דיאטה עשירה בירקות, פירות, דגנים מלאים, דגים ושומנים בריאים יכולה לתרום למצב הרוח. חוסרים בויטמינים ומינרלים מסוימים קשורים לדיכאון. תזונה נכונה מספקת את הגוף בחומרי תזונה חיוניים.
גם פעילות גופנית סדירה עוזרת לשפר מצב הרוח באמצעות שחרור אנדורפינים ושיפור זרימת הדם למוח. גם כושר גופני טוב תורם לביטחון העצמי והרגשה כללית טובה יותר.
כל אלה שינויים פיזיים שעוזרים לווסת את מצב הרוח, להכיל רגשות קשים ולהעלות א רמת אנרגיית החיים בגוף.

הגוף והתודעה פועלים יחד לשמירה על רווחה גופנית ורגשית, לכן גם טכניקות של מדיטציה, יוגה, רפואה משלימה ועיסוי יכולות גם הן לסייע בהפחתת חרדה ודיכאון ולשפר את איכות החיים.

עבודה תודעתית דרך מיינדפולנס, או גישות קוגניטיביות התנהגותיות (כמו CBT וACT למשל) יעזרו בלימוד טכניקות להתמודדות עם מחשבות שליליות ודפוסי התנהגות לא תקינים, ופיתוח של דפוסי תודעה מיטיבים וחומלים יותר.

גישה הוליסטית בטיפול בדיכאון הכוללת מספר גורמים ושמה דגש על שינויים לטובה בגוף, בנפש, במערכות יחסים ודפוסי המחשבה תהיה אפקטיבית יותר ותביא תוצאות יציבות יותר בעתיד.

bottom of page